Methodfeederen

Methodfeederen.

Een visserij die een paar jaar terug is komen overwaaien vanuit England, op een manier waarop men op grote brasem en kleine karper vist op een actieve manier met boilies en/of pellets. Method feederen is ontstaan op de commercialvijvers waar men vist op karpertjes tot ongeveer een kilo of vijf. Nu de visserij echter aan het veranderen is en er veel karper rond zwemt in onze wateren is deze visserij ook zeer geschikt in de stads vijvers en hoewel ik zelf geen voorstander ben van deze visserij op dieper water, daar veel voer tijdens het zakken al van de feeder valt, wordt het zelfs op het kanaal gebruikt, waar dan ook best wel eens goede resultaten worden behaald. 

Wat heb je nodig: 
Om te beginnen met de hengel: dit is een zachte ( geen slappe) hengel met een gemiddelde lengte van 3.00 tot ongeveer 3.60 meter, welke onder kracht een mooie parabolische actie heeft. Een te strakke hengel heeft het nadeel dat je het risico loopt, dat je tijdens de worp al veel van je voer van de feeder afwerpt.

De molen: Dit is afhankelijk van de hengel een 3000 tot 5000 model, welke het liefst voorzien is van een brede spoel, en opgespoeld wordt met nylon lijn van 0,22 tot 0,25 mm.<br>Methodfeeder: een platte feeder waardoor middel van een mold ( vorm ) het voer bovenop wordt aangebracht ( zie afbeelding )

Het voer: dit kunnen pellets zijn zoals bovenstaande afbeelding of een feedervoer welke meestal gebaseerd is op vismeel. Ook wort vaak een combinatie van beide toegepast. Het voer mag niet te vast op de feeder zitten daar anders de werking er van totaal weg is.

De onderlijn: meestal vrij korte onderlijntjes van 10 tot 15 cm met een lijndikten van 0,14 tot 0,22 mm met een weerhaakloze haak van nummer 16 tot nummer 10,waar het aas door middel van een hair met stopper voor boilies of elastiek je voor pellets onder de haak komt te hangen. Met quickstop met baitband of te wel elastiekje

Ps.
Daar veel methodvoer bestaat uit vismeel, heeft dit wel ten nadeel dat veel vis wordt weggevangen voor de productie van dit voer en wij meewerken aan de mindere visstand in onze wateren.<br>